Friday 16 January 2009

Klinikák metróállomás (M3 - kék vonal)

haltestelle, Klinikák, kék metró, M3, megálló, metróvonal, metróállomás, Roncsfilm, station, subway, Szigony utca, U-bahn, underground
Metróállomás a legendás Szigony utcánál. (Roncsfilm, leesett?)


haltestelle, Klinikák, kék metró, M3, megálló, metróvonal, metróállomás, Roncsfilm, station, subway, Szigony utca, U-bahn, underground, VIII. kerületFekete székek, piros műanyaggal borított oszlopok, réztagolású sárga falak. Egy igen oldszkúl időmérő szerkezet, valamint egy meghökkentően kicsiny (diszkrét?) videókamera a máshol használatos böhömökhöz képest. Az állomás megkimélt állapotban van, a Peron Reklám alig néhány óriásplakáttal seggelt be ide. Ami késik, nem múlik: mihez kezdenénk mi, egyszerű utasok, az arcunkba tolt reklámok nélkül. Céltalan és unalmas lenne az utazásunk. A mozgólépcső oldalfalai is nélkülözik az utasok lelki táplálását szolgálni hivatott reklámokat, teljesen üresek. Ezért a hanyagságért még nagyon seggbe fognak rúgni valakit az MSZP-ben.

haltestelle, Klinikák, kék metró, M3, megálló, metróvonal, metróállomás, Roncsfilm, station, subway, Szigony utca, U-bahn, underground, VIII. kerületTermészetesen itt is találhatunk a metró területén elemózsiát. A kijáratnál a Princess jóvoltából péksütiket, sőt cigit és újságot (RELAY) vételezhetünk, sőtsőtmitőbb: egy Metrobox nevű cég (ez meg kinek a mije?) jóvoltából fotókidolgozással is állnak szolgálatunkra. Tűzveszély természetesen itt sincs, erről papírjuk van.

Hm, még egy észrevétel: ezidáig csak Maszopos (Bánsághi tenni akar Ferencvárosért) és emdéefes (Haláladó eltörlése + Dézsi Mihály a Ferencvárosért) politikai reklámplakátokat láttunk a metró területén. Tán csak nem a hirdetőcégek politikai kötödése miatt vagyunk kénytelenek nélkülözni a Fineszt?

A kék toronyházban meg olyan állatkísérletek folynak, amelyekről szerintünk nem szeretnétek olvasni.
Szórakozás: Tűzraktár/Tűzraktér

1 comment:

  1. Klinikák (Clinics) is a station on the M3 (North-South) line of the Budapest Metro. The area is scattered with various clinics of the Semmelweis University.

    Opened 1977
    Type bored underground
    Platforms 1 island platform
    Depth 20.07 m

    ReplyDelete