Tuesday, 20 January 2009

Lehel tér, metró (M3 - kék vonal)

Korábban Élmunkás tér, de az állomáson semmi szocreál. Romjaiban is nagyvonalú és elegáns.

A peron középen van, kétoldalt futnak a sínek. A Kálvin térnél használt széktípus, csak itt piros színben. Fémmel borított oszlopok és falak, ezüst (lásd. Kálvin tér) és aranyszínben.

A már megszokott rusnya óriásplakátok minden szabad felületen, a vetítőgép itt sem működött. Tágas, szellős tér, az aluljáró résszel egybenyitva, tkp. két szintes. A falfirkász/tagelők is megtalálták az állomást, hozzájárulva az általános lepusztultsághoz. Egy meglepően primitív "BKV viszonteladói partner", felül nyitott OSB ketrecszerűség is helyett kapott a peronon, ezek szerint a BKV már olyan alapfeladatait sem tudja ellátni, mint a jegyárusítás. Marad a kiszervezés :D Szerencsére mindig van egy-két segítőkész vállalkozó a környéken, aki hajlandó besegíteni :DDD


A titokzatos hátterű METRO BOX cég vegyeskereskedést üzemeltet, bodéjük itt egyenesen a peronon kapott helyett, pedig határozottan emlékszünk, hogy annak idején a BKV a tűzveszélyre hivatkozva pakolta ki az előző bérlőket. Az utazóközönség komfortérzetének növelése céljából elengedhetetlen, hogy utazás előtt/után/közben mindenki hozzájuthasson kedvenc csokijához, dohányárújához és pornófilmjeihez. Ass láz! Blue balls! Neck or nothing! Shemale invázió! Mindezek pótom 1490 forintért.

Ezúton közöljük az örömhírt, hogy az idősebb korosztály még Gojkó Mitic videóhoz is hozzájuthat!!! Osceola, a legjugóbb indián!

Az peron fölött futó aluljáró szinten a nyolcvanas évek butikjai után ordénáré igénytelenséggel újabb boltok nyitottak (lásd. Vietnámi Áruház), lehet sírni és a komcsi idők után nosztalgiázni.
Az aluljáró kőburkolata életveszélyes, a lapok fele már lehullott
(önkéntesek eltávolították a balesetmentesítés jegyében?).

Budapest új jelmondata: közlekedjen bukósisakban.


a környéken már megnéztük:

1 comment:

 1. Lehel tér (Lehel Square) is a station on the M3 (North-South) line of the Budapest Metro. It is located in District XIII under Váci Street between its intersections with Victor Hugo Street and Ipoly Street, adjacent to Lehel Square. The station's name was Élmunkás tér (lit. "Top Worker" Square) before 1990.
  Connections

  Bus: 15, 133
  Trolleybus: 76
  Tram: 14

  Opened 1981
  Type Cut-and-cover underground
  Platforms 1 island platform
  Depth 9.3 m

  ReplyDelete